Racen

Kennel Check Star's hunde

Basset Fauve de Bretagne

Racebeskrivelse

Hunden er lille og atletisk. Stammer fra Bretagne området i Frankrig og kan føres tilbage til det 16. århundrede. Skræddersyet til vanskeligt tilgængelige områder og uigennemtrængelige buskadser.

Hunden er den korteste af bassetracerne. Da den er lille og livlig, må den hverken være for lang eller for tætbygget. Det er en hurtig støver, meget livlig og beslutsom, skabt til jagt. Hunden er lille og atletisk.

I Danmark bruges den mest til familiehund. Det har vist sig, at det er den rigtig god til, lige så aktiv i marken, lige så rolig er den i hjemmet, en rigtig kærlig hund.

Hundens ideelle højde er 36 cm. Men standarden er 32 til 38 cm. Pelsens farve går fra rødbrun, over i mørkere teglrød til gylden hvedefarvet, jo mørkere i løden, jo bedre. Pelsen er tør, stiv, tæt, kort og glat. Snudespidsen er sort eller mørk kastaniebrun.

En Basset Fauve De Bretagne er en frimodig, aktiv, årvågen hund, der samtidig er snild og dristig. Denne bretonske hund har man kaldt egensindig. Den er i udpræget grad en jagthund og en god fa-miliehund, der er kreativ og utrætteligt fører an. Den vil altid forsøg at gøre sin fører tilfreds, der- for en god hund at arbejde med.